Vegan Challenge Eetdagboek - Week 2 | Retro Sonja Blog
april 10, 2016

Hi iedereen!

Mijn eerste volle week van de Vegan Challenge zit er alweer op! Inmiddels ben ik zelfs al bij dag 10! Tot nu toe gaat alles eigenlijk prima. Ik mis niet echt dingen, behalve als mijn vriend voor mijn neus een kitkat gaat zitten eten, en mijn vegan Tony’s Chocolonely op is. Argh! Maar dit probleem was snel verholpen toen ik vegan bounty’s had gemaakt. Zo lekker! Verder is het wel ietwat lastig als je spontaan uit eten besluit te gaan, zoals we gisteren deden. Maar ook dat lukte uiteindelijk! Mocht je nog willen lezen over wat de Vegan Challenge is, en waarom ik meedoe, check dan even mijn eetdagboek van vorige week. Per dag vertel ik een beetje hoe het ging, en waar ik eventueel tegenaan liep, en daarna volgt het lijstje van wat ik die dag gegeten heb, en natuurlijk de foto’s!

Vegan Challenge Eetdagboek Week 2

Dag 3 – Zondag

Als ontbijt aten we allebei weer dezelfde bagel als de dag ervoor. Deze gaan namelijk per 4 in een verpakking, en van het beleg had ik ook genoeg om ze nog een keer te maken. Daarbij een glaasje sinaasappelsap, en sterrenmunt thee. Als lunch at ik twee boterhammen met pindakaas, en als snack nam ik nog een bakje zeezout en zwarte peper chips.

Avondeten: vegan chili volgens dit recept op Teske’s YouTube kanaal

Vegan Challenge Eetdagboek Week 2

Dag 4 – Maandag

Struggles toen vriendlief een twix en een kitkat at en paaseitjes in mijn beeld legde. Aaah, ik heb gelijk die dag weer Tony’s Chocolonely pecan-cocos gekocht, haha! Qua eten was dit geen heel inspirerende dag. Boterhammen met pindakaas en restjes als avondeten, haha!

Ontbijt: boterham met pindakaas
Lunch: twee plakjes bananenbrood, twee bananen en een kiwi
Tussendoor: laatste beetje van de zeezout en zwarte peper chips
Avondeten: restjes van zaterdag en zondag
Tussendoor: laatste plakje bananenbrood

Vegan Challenge Eetdagboek Week 2

Dag 5 – Dinsdag

Op dinsdag had ik spontaan zin om een keer een smoothiebowl te maken. Deze was super lekker, maar wel heel koud, en dus heb ik ‘m even in de magnetron gezet, haha! Na de bowl had ik nog trek, en nam ik ook nog een boterham met pindakdaas. Op dinsdag ontdekte ik de Wasa crackers met zeezout en rozemarijn. Oh, de hemel! Dit zijn súper dunne crackers, heel lekker als tussendoortje (zowel kaal, als bijvoorbeeld met hummus en komkommer), en vegan! Voor ons avondeten maakte ik een salade, waarvan aankomende dinsdag het recept online komt. Ik kan in elk geval vast verklappen dat we ‘m allebei heel lekker vonden!

Ontbijt: smoothiebowl met sojayoghurt, frambozen en banaan, met daarin muesli & een boterham met pindakaas
Lunch: twee geroosterde boterhammen met hummus
Tussendoor: aantal Wasa crackers met zeezout en rozemarijn, en een stukje Tony Chocolonely pecan-cocos.
Avondeten: salade van spinazie, bloemkool, wortel, komkommer, granaatappelpitjes, falafel, en mosterd-maple syrup dressing (recept komt aankomende dinsdag online!)

Vegan Challenge Eetdagboek Week 2

Vegan Challenge Eetdagboek Week 2

Dag 6 – Woensdag

Op woensdag begon de verbouwing van onze badkamer, en moest ik dus heel vroeg op om de aannemer binnen te laten. Zo vroeg in de ochtend heb ik echt nog geen zin om veel moeite te doen voor mijn ontbijt, en dus werden het weer de twee welbekende boterhammen met pindakaas. De lunch werd wederom een boterham maar dan met sojaboter en pure hagelslag. ’s Middags dronk ik met Joy een koffie bij Starbucks. Normaal neem ik altijd de caramel machiato, maar de caramel prut (ik weet echt niet hoe je dat anders noemt, haha) is gemaakt met boter. De caramelsiroop die ze hebben is echter wel vegan, en dus werd het een latte met sojamelk en caramelsiroop. ’s Avonds maakte ik de amarant/groentenburgers van de Groene Meisjes. Deze heb ik al een paar keer eerder gemaakt, en zijn echt een super mega aanrader! Helemaal niet moeilijk, en ze lukken super goed!

Ontbijt: twee boterhammen met pindakaas
Lunch: boterham met sojaboter en pure hagelslag
Tussendoor: Tony Chocolonely pecan-cocos
Tussendoor 2: Starbucks latte met sojamelk, en caramelsiroop
Tussendoor 3: rozemarijn/zeezout crackers
Avondeten: vegan burgers van amarant en groenten, met ketchup en vegan mayo volgens dit recept van de Groene Meisjes

Vegan Challenge Eetdagboek Week 2

Dag 7 – Donderdag

Op donderdag proefte ik de sojayoghurt met perziksmaak, en deze is zó lekker! Helemaal niet gezond natuurlijk, dat zoete perziksmaakje dat ze eraan geven, maar wel heel lekker, dus af en toe moet dat gewoon kunnen. Tussen de middag wilde ik eigenlijk weer voor twee geroosterde boterhammen met hummus gaan, maar zodra ik de broodrooster in het stopcontact deed, sloegen de stoppen door. En aangezien ik vreemd genoeg hummus op niet-geroosterde boterhammen niet lekker vind, smeerde ik er maar speculoos op. Ook geen straf ;-)

Ontbijt: sojayoghurt met perziksmaak (vet lekker!), een banaan en een kiwi
Lunch: twee boterhammen met speculoos
Tussendoor: rozemarijn/zeezout crackers en Tony’s Chocolonely
Diner: volkoren spaghetti met champignon roomsaus en spinazie (recept van de Vegan Challenge hier)

Vegan Challenge Eetdagboek Week 2

Vegan Challenge Eetdagboek Week 2

Vegan Challenge Eetdagboek Week 2

Dag 8 – Vrijdag

Op vrijdag deed ik tussen de middag de kastdeur open waar het brood zich gewoonlijk achter bevind, en … vond geen brood. En dus besmeerde ik twee rozemarijn/zeezout crackers met hummus en topte deze af met komkommer. Aanrader! Verder maakte ik vrijdag de vegan bounty’s van de Groene Meisjes. ZO LEKKER! Ik heb eigenlijk al best lang geen bounty’s meer gegeten, maar naar mijn idee leken ze er echt super erg op. Mijn vriend vond ze ook heel lekker! ’s Avonds at ik alleen, en maakte ik bloemkool met kikkererwten uit de oven met mosterddressing, en zoete aardappelfriet. Later die avond at ik veel te veel borrelnootjes. Mijn internet lag er namelijk al de hele dag uit, dus ik kon niks anders verzinnen dan de enige twee DVD’s kijken die we nog hadden liggen, en me ondertussen vol te eten, haha!

Ontbijt: sojayoghurt met perziksmaak, en twee kiwi’s
Lunch: rozemarijn/zeezout crackers met hummus en komkommer
Tussendoor: vegan bounty’s (recept van de Groene Meisjes hier)
Avondeten: bloemkool en kikkererwten uit de oven met mosterddressing (recept hier), en zoete aardappelfriet uit de oven
Tussendoor: vegan borrelnootjes

Vegan Challenge Eetdagboek Week 2 Rozemarijn zeezout crackers met humms en komkommer

Vegan Challenge Eetdagboek Week 2 Vegan Bounty's

Vegan Challenge Eetdagboek Week 2 vegan bounty's

Vegan Challenge Eetdagboek Week 2 zoete aardappel friet bloemkool

Dag 9 – Zaterdag

Gisteren besloten mijn vriend en ik spontaan om naar Den Bosch te gaan. Volgens mij was ik er nog nooit eerder geweest, maar ik vond het echt een hele mooie stad! Voor we gingen had ik snel nog even gegoogled voor een leuk vegan tentje om te lunchen. En dus belanden we rond lunchtijd (4 uur, kuch) bij HAP in Den Bosch. Ze hadden hier echt de lekkerste frisdrankjes! Mijn vriend had een ginger beer (wat geen echt bier was, maar dus frisdrank) en ik een cherry cola. Als lunch deelden we een vegan tosti (jawel!) en een salade. Heel lekker, leuk relaxed tentje, en ook heel goedkoop! Aanrader dus! ’s Avonds aten we bij een Indiaas restaurant, omdat we wisten dat hier veel vegan keuze zou moeten zijn. De ober begreep niet helemaal wat veganistisch was, dus ik moest alles vragen (geen ei, geen boter, geen melk, room..?) en uiteindelijk lukte het om zowel een vegan voor- als hoofdgerecht te bestellen.

Ontbijt: voor mijn vriend en mijzelf maakte ik twee mini ciabatta broodjes (van de Dirk) met hummus, gegrilde paprika en groene olijven. Heel lekker!
Tussendoor 1: vegan bounty
Tussendoor 2: cashewnoten en aardbeien
Lunch: bij HAP in Den Bosch deelden mijn vriend en ik een tosti met vegan kaas, en een salade
Avondeten: we aten bij een Indiaas restaurant in Den Bosch

Vegan Challenge Eetdagboek Week 2 lunch broodjes ciabatta

Vegan Challenge Eetdagboek Week 2 HAP Den Bosch

Vegan Challenge Eetdagboek Week 2 Indiaas

Liefs,

Sonja

Retro Sonja | Vintage Fashion Blog

(Visited 11 times, 1 visits today)

3 comments on “Vegan Challenge Eetdagboek – Week 2”
  Notice: Undefined variable: i in /customers/5/c/4/retrosonja.com/httpd.www/wp-content/themes/retrosonjablog/comments.php on line 14

  10/04/16

  Wauw, die salade met falafel en granaatappelpitjes ziet er zo lekker uit!

  Notice: Undefined variable: args in /customers/5/c/4/retrosonja.com/httpd.www/wp-content/themes/retrosonjablog/comments.php on line 29


  10/04/16

  Dankjewel! :D Dinsdag post ik het recept! Vond het een beetje lange post worden anders dit, haha! :-)

  Notice: Undefined variable: args in /customers/5/c/4/retrosonja.com/httpd.www/wp-content/themes/retrosonjablog/comments.php on line 29


  11/04/16

  These actually looked really!! Now I really want a smoothie!! My dad might like those homemade Bounty bars. He likes anything coconut! :)

  Notice: Undefined variable: args in /customers/5/c/4/retrosonja.com/httpd.www/wp-content/themes/retrosonjablog/comments.php on line 29

LEAVE A COMMENT

Warning: Use of undefined constant cs_print_smilies - assumed 'cs_print_smilies' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/5/c/4/retrosonja.com/httpd.www/wp-content/themes/retrosonjablog/comments.php on line 97